اخبار و مقالات

لوله و اتصالات

انواع لوله و اتصالات

پادکست صوتی فروش لوله و اتصالات

 

اگر از شما سوال شود لوله و اتصالات به چه کاری می آیند؟ پاسخ شما به این سوال چه خواهد بود؟ آیا از کاربرد این محصولات اطلاع دارید؟ آیا با انواع لوله و اتصالات آشنایی دارید؟ به طور کلی لوله و اتصالات محصولاتی می باشند که در سیستم های لوله کشی مورد استفاده قرار می گیرند و با جنس های مختلف و به شکل های گوناگون و در سایز های متنوعی تولید می شوند و در تمامی صنایع به کار می روند. در فروشگاه فجر سپاهان برخی از این محصولات از جمله پوشفیت نیوفلکس ، لوله و اتصالات پنج لایه نیوپایپ، سوپرپایپ، لوله و اتصالات تک لایه و …. عرضه شده اند. در ادامه بیشتر با این محصولات آشنا می شویم.

لوله چیست؟

هرگاه نامی از لوله برده می شود به یاد لوله های فلزی یا پلاستیکی ای می افتیم که در خانه های خود مشاهده نموده ایم. اما این لوله ها که غالبا جهت انتقال آب، گاز و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرند تنها بخشی از انواع لوله را تشکیل می دهند. در این مطلب قصد داریم با ذکر تعریف دقیق لوله، با انواع آن و موارد استفاده آن بیشتر آشنا شویم. اگر بخواهیم تعریف درستی از لوله ارائه دهیم می توانیم به نقل قولی از سایت معتبر ویکی پدیا اشاره نماییم که لوله را بدین شکل تعریف نموده است:

“لوله، استوانه‌ای تو خالی است که از آن برای انتقال یا نگهداری سایر مواد و مایعات استفاده می‌کنند. لوله‌ها می‌توانند از مواد مختلفی مثل آهن، فولاد، پلیمر، شیشه و غیره ساخته شوند.”

لوله غالبا دارای سطح مقطعی دایره ای می باشد که جهت انتقال سیالاتی مانند مایعات و گاز ها مورد استفاده قرار می گیرد. لوله ها در ابتدا به صورت سفالی ساخته می شدند. سپس لوله های فلزی چون مسی و آهنی ساخته شدند و در شهر های بزرگ مورد استفاده قرار گرفتند. با گذر زمان و پیشرفت روزافزون تکنولوژی لوله هایی به کمک مواد پلاستیکی و پلیمری ساخته شدند که توانستند جایگزین بخش عمده ای از لوله های فلزی و گالوانیزه شوند. اما برای برخورداری از یک سیستم لوله کشی عالی و بهینه تنها داشتن لوله کافی نبود به همین دلیل اتصالات ساخته شدند تا لوله کشی به شکلی بهتر و کاراتر انجام شود.

اتصالات چیست؟

اتصالات در واقع به کلیه ابزار آلاتی گفته می شوند که در سیستم های لوله کشی جهت اتصال بهتر لوله ها مورد استفاده قرار می گیرند. اتصالات انواع گوناگونی دارند و در جنس های متنوعی تولید می شوند و هر یک کارایی مختص به خود را دارد. به طور نمونه یک زانویی جهت تغییر جهت لوله کشی به کار می رود ولی یک سه راهی یا چهار راهی جهت انشعاب گیری مورد استفاده قرار می گیرد. مهم ترین و کاربردی ترین انواع اتصالات عبارتند از:

  1. زانویی
  2. سه راهی
  3. تبدیل
  4. چپغی
  5. مغزی
  6. مهره
  7. چهار راهی
  8. بوشن
  9. درپوش
  10. و …

به مواردی که برای خرید و انتخاب لوله و اتصالات باید دقت کنید:

به طور کلی لوله ها وظیفه انتقال مایعات یا گازها با چگالی های مختلف را بر عهده دارند. لوله ها بر اساس کاربرد می‌توانند از مواد مختلفی مثل PVC، چدن، فولاد، پلاستیک، مس، سیمان،  و غیره ساخته شوند.که در زیر به انواع آن اشاره کردیم.

خرید لوله و اتصالات

انواع لوله و اتصالات

لوله و اتصالات انواع و اقسام مختلفی دارد که اغلب آنها از جنس پلیمر و به دو صورت تک لایه و پنج لایه تولید می شوند که با توجه به برند آنها در دسته های زیر دسته بندی می شوند:

لوله و اتصالات تک لایه

لوله و اتصالات تک لایه به لوله هایی گفته می شود که دارای یک لایه مستحکم می باشند. این لوله ها اغلب به لوله های سفید نیز معروف می باشند و در بسیاری از موارد به دلیل زیبایی ای که دارند در لوله کشی روکار مورد استفاده قرار می گیرند. معروف ترین برند های تولید کننده این لوله ها و اتصالات برند های زیر می باشند که عبارتند از:

آذین لوله

لوله و اتصالات تک لایه آذین لوله

جهت ثبت سفارش انواع لوله و اتصالات از شرکت آذین لوله، سفارش خود را ثبت کنید.

یزدبسپار

لوله و اتصالات تک لایه یزدبسپار

جهت ثبت سفارش انواع لوله و اتصالات از شرکت یزدبسپار، سفارش خود را ثبت کنید.

پوش فیت سایلنت فیرات و هاکان

لوله و اتصالات تک لایه فیرات

جهت ثبت سفارش انواع لوله و اتصالات از شرکت فیرات، سفارش خود را ثبت کنید.

لوله و اتصالات پنج لایه

پوش فیت سایلنت فیرات و هاکان

لوله و اتصالات پنج لایه فیرات

جهت خرید و ثبت سفارش انواع لوله و اتصالات از برند و شرکت فیرات، سفارش خود را ثبت کنید.

نیوپایپ

لوله و اتصالات پنج لایه نیو پایپ

جهت خرید و ثبت سفارش انواع لوله و اتصالات از برند شرکت نیو پایپ، سفارش خود را ثبت کنید.

سوپرپایپ

لوله و اتصالات پنج لایه سوپر پایپ

جهت ثبت سفارش انواع لوله و اتصالات از برند معتبر شرکت سوپرپایپ، سفارش خود را ثبت کنید.

ایزی پایپ

لوله و اتصالات پنج لایه ایزی پایپ

جهت ثبت سفارش انواع لوله و اتصالات از برند معتبر شرکت ایزی پایپ، سفارش خود را ثبت کنید.

bts

لوله و اتصالات پنج لایه BTS

جهت خرید و ثبت سفارش انواع لوله و اتصالات از برند شرکت بی تی اس، سفارش خود را ثبت کنید.

یزدبسپار

لوله و اتصالات پنج لایه یزدبسپار

جهت خرید و ثبت سفارش انواع لوله و اتصالات از برند و شرکت یزدبسپار، سفارش خود را ثبت کنید.

آرسیس پایپ

لوله و اتصالات پنج لایه آرسین پایپ

جهت خرید و ثبت سفارش انواع لوله و اتصالات از برند و شرکت آرسین پایپ، سفارش خود را ثبت کنید.

یونیک پایپ

لوله و اتصالات پنج لایه یونیک پایپ

جهت خرید و ثبت سفارش انواع لوله و اتصالات از برند معتبر شرکت یونیک پایپ، سفارش خود را ثبت کنید.

لوله و اتصالات پنج لایه مسترپایپ

لوله و اتصالات پنج لایه مسترپایپ

جهت خرید و ثبت سفارش انواع لوله و اتصالات از برند معتبر شرکت مسترپایپ، سفارش خود را ثبت کنید.

پنج لایه ایزوپایپ

لوله و اتصالات پنج لایه ایزوپایپ

جهت خرید و ثبت سفارش انواع لوله و اتصالات از برند شرکت ایزوپایپ، سفارش خود را ثبت کنید.

انواع اتصالات پنج لایه

در لوله و اتصالات پنج لایه از دو نوع اتصال کوپلی و اتصالات پرسی استفاده می شود. اتصالات پرسی نسبت به اتصالات کوپلی ارزان تر می باشند ولی برای نصب نیاز به ابزار پرس مخصوص خود دارند. در مقابل اتصالات کوپلی با ابزارهای معمولی قابل نصب هستند و به راحتی می توان سیستم را باز و بسته نمود.

چرا از لایه آلومینیومی در لوله پنج لایه استفاده می شود؟

از آنجا که لوله پنج لایه از پنج لایه تشکیل شده است سوال اولی که پیش می آید می تواند این باشد که این لایه ها از چه جنسی می باشند؟ لوله های پنج لایه از دو لایه پلی اتیلن، دو لایه چسب و یک لایه آلومینیوم تشکیل شده اند. سوال دیگری که پیش می آید می تواند این باشد که هر یک از این لایه ها به چه کاری می آیند؟ یا از آنجا که لوله های تک لایه از جنس پلی اتیلن می باشند پس لایه آلومینیوم در این لوله ها به چه منظوری مورد استفاده قرار گرفته است؟ مهم ترین دلایل به کارگیری لایه آلومینیوم عبارتند از:

  1. لایه آلومینیوم به کار رفته در لوله های پنج لایه نازک بوده و به لوله شکل می دهد و باعث می شود در هنگام خم کاری به حالت قبل برنگردد.
  2. اگر این لایه نباشد این لوله ها به مانند لوله های پلی اتیلن پس از خم نمودن به حالت قبل خود بازمی گشتند و شکل نمی گرفتند.
  3. لایه آلومینیوم باعث افزایش مقاومت لوله در برابر دما و فشارهای بالا می شود.
  4. لایه ی آلومینیومی مانع نفوذ اکسیژن از بیرون به سیال داخل لوله می شود و اکسیده شدن قطعات فلزی اتفاق نمی افتد.
  5. احتمال زنگ زدگی و خوردگی به شدت کاهش می یابد.
  6. لوله به راحتی خم می شود و شکل پذیر می باشد.
  7. این لوله می تواند به اندازه ۶ برابر قطر خود خم شود.
  8. استفاده کمتر از اتصالات
  9. ضریب انبساط گرمایی لایه آلومینیوم پایین است لذا هیچ گونه خم شدگی و شکم دادن در طول لوله اتفاق نمی افتد.
  10. و …

انواع لوله و اتصالات (بر اساس جنس)

در مطالبی که تا به این لحظه بیان گردید، به معرفی لوله و اتصالات پرداختیم. در این بخش قصد داریم به انواع لوله و اتصالات بر اساس جنس آن ها بپردازیم و به معرفی مختصر هر یک بپردازیم. همانطور که بهتر می دانید لوله و اتصالات امروزه به شکل های بسیار متنوعی تولید می شوند. به طور نمونه لوله های فلزی و گالوانیزه بخش عمده ای از بازار را در اختیار دارند، اما لوله های پلیکا، پلی اتیلن، پلاستیکی و … نیز از غافله عقب نمانده اند و با توجه به ویژگی هایی که دارند در جای مناسب به کار می روند. مهم ترین و کاربردی ترین انواع لوله و اتصالات عبارتند از:

  1. لوله های فولادی
  2. لوله های گالوانیزه
  3. لوله های پلیکا
  4. لوله های پلی اتیلن
  5. لوله های پلاستیکی
  6. لوله های مسی
  7. لوله های سوپرپایپ
  8. و …

لوله های فولادی

لوله های فولادی

لوله های فولادی از جمله لوله های قدیمی می باشند که سال هاست مورد استفاده قرار می گیرند. این لوله ها به دو صورت درزدار و بدون درز تولید می شوند که لوله های بدون درز را لوله های مانیسمان نیز می نامند. این لوله ها بسیار مستحکم می باشند و به همین خاطر در مواردی که فشار خارجی بر لوله زیاد می باشد گزینه مناسبی برای استفاده به حساب می آیند. گفتنی است که لوله های مانیسمان را بیشتر برای استفاده توکار به کار می گیرند. لوله های فولادی که گاهی به لوله های آهنی نیز معروف است. اغلب در خطوط آتشنشانی، تاسیسات با حرارت بالا مانند موتورخانه ها، انتقال آب و گاز استفاده می گردد.

گالوانیزه

لوله های گالوانیزه که به صورت های مختلفی تولید می شوند و خود به دسته های گوناگونی تقسیم می شوند، از جمله لوله های پرکاربرد فولادی می باشند که هم مصرف صنعتی دارند و هم مصارف خانگی آن ها بسیار بالا می باشد. این لوله ها به دلیل برخورداری از روکش گالوانیزه که غالبا با فلز روی ساخته می شود از مقاومت نسبتا خوبی در مقابل رطوبت و سایر عوامل خورنده برخوردار می باشند. استحکام و مقاومت بالا نیز یکی دیگر از عوامل برتری این لوله ها می باشد که آن ها را به لوله هایی پرکاربرد تبدیل نموده است. اما یکی از مشکلات اساسی این نوع لوله و اتصالات نیاز داشتن به آبندی مناسب می باشد. برای آب بندی اتصالات گالوانیزه اغلب از نوار تفلن، کنف، خمیر استفاده می نمایند.

لوله و اتصالات گالوانیزه

لوله و اتصالات پلیکا

لوله و اتصالات پلیکا

لوله و اتصالات پلیکا همان لوله های یو پی وی سی می باشند که با نام پلیکا معروف شده اند. این لوله ها از جمله لوله های پرکاربرد می باشند که در اغلب ساخت و ساز ها مورد استفاده قرار می گیرند. این لوله ها بیشتر در سیستم های آبیاری کشاورزی و سیستم های لوله کشی شبکه های فاضلابی خانگی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. لوله پلیکا بر خلاف لوله های فولادی در مقابل رطوبت و عوامل خوردگی بسیار مقاوم می باشد و به همین خاطر استفاده از این لوله ها در محیط های رطوبتی بیشتر شده است. لطفا جهت خرید پلیکا و سفارش این محصولات کلیک نمایید.

لوله های پلی اتیلن

یکی دیگر از لوله هایی که در مقابل زنگ زدگی و خوردگی بسیار مقاوم می باشد لوله و اتصالات پلی اتیلن می باشد. این محصول به کمک پلیمری که در پالایشگاه ها به وجود می آیند تولید می شود. لوله پلی اتیلن از جمله لوله های محبوب و کارآمد می باشد که استفاده از آن روز به روز بیشتر شده است. در واقع دلیل اصلی این توجه جنس مرغوب این لوله و ها و ویژگی هایی می باشد که این لوله ها دارا می باشند. به طور نمونه لوله و اتصالات پلی اتیلن زنگ نمی زنند، خورده نمی شوند و به راحتی ترک نمی خورند و کمتر دچار نشتی می شوند. لوله و اتصالات پلیمری را اغلب در صنایع کشاورزی و فاضلاب شهری نیز استفاده می کنند. این محصول به دلیل تولید انبوه مواد اولیه ای که در پتروشیمی های کشور تولید می شود به راحتی در دسترس می باشد.

لوله های پلی اتیلن

لوله های پلاستیکی

لوله و اتصالات پلاستیکی

لوله های پلاستیکی از جمله لوله هایی می باشند که امروزه از تنوع رنگی بالایی برخوردارند و از این رو به لوله های رنگی نیز معروف شده اند. این لوله ها با توجه به ظاهری که دارند بیشتر در سیستم های لوله کشی روکار مورد استفاده قرار می گیرند. لوله های پلاستیکی به خوبی لوله های پلی اتیلن یا پلیکا نمی باشند از این رو غالبا در ساختمان ها و به صورت خانگی مورد استفاده قرار می گیرند و استفاده از آن ها در محل ایی که فشار زیادی بر روی لوله می باشد به هیچ عنوان توصیه نمی شود. برای ساخت لوله های پلاستیکی معمولا از PVC و CPVC استفاده می شود که ضعیف تر از لوله های پلی اتیلنی می باشد.

لوله های مسی

لوله های مسی نوع دیگری از لوله ها می باشند که قدمت آن ها به سال ها پیش بازمی گردد. امروزه این لوله ها اغلب به صورت لوله هایی با سطح مقطع کوچکتر تولید می شوند و موارد استفاده از آن ها بسیار محدود شده است. با این حال به دلیل ظرافتی که این لوله ها برخوردار می باشند استفاده از آن ها در برخی از موارد خاص اجتناب ناپذیر می باشد. لوله های مسی اغلب برای سیستم های تهویه، آتش نشانی و پخش سوخت استفاده می گردد. در استفاده از لوله های مسی باید دقت داشت که در برابر مواد شیمیایی دچار خوردگی می شوند.

لوله های مسی

لوله های سوپرپایپ

لوله سوپرپایپ

سوپرپایپ نوعی از لوله های جدید می باشد که در سال های اخیر تولید آن آغاز شده است. این لوله که به صورت پنج لایه ساخته می شود، تلفیقی از یک لایه لوله آلومینیومی به همراه دو لایه پلیمر و نهایتا دو لایه چسب می باشد. لوله های پنج لایه سوپرپایپ امروزه به عنوان جدیدترین دستاوردهای پیشرفت علم و صنعت به حساب می آیند که طی تخمین های دانشمندان این حوزه بیش از صد سال عمر می کنند. سایر مزایای این لوله ها عبارتند از:

  1. مقاوم در برابر خوردگی
  2. مقاوم در برابر زنگ زدگی
  3. مقاوم در برابر رسوب و پوسیدگی
  4. خم پذیری و انعطاف بالا
  5. نصب آسان
  6. بسیار سبک
  7. حمل و نقل آسان
  8. عدم امکان نفوذ اکسیژن به لوله ها
  9. جلوگری از لجن زدگی و تغییر رنگ آب
  10. ضریب انبساط طولی بسیار ناچیز
  11. افت فشار بسیار ناچیز بدلیل هموار بودن سطح داخل لوله
  12. مقاوم در برابر ضربه
  13. مقاوم در برابر فشار
  14. توان تحمل حرارت بالا
  15. و …

اتصالات کاربردی

اتصالات بخش عمده ای از هر سیستم لوله کشی ای را تشکیل می دهند، به گونه ای که تقریبا امکان لوله کشی بدون این ابزار آلات غیر ممکن می باشد. قطعا با برخی از اتصالات گالوانیزه یا اتصالات پلیکا آشنا می باشید و دلیل استفاده از آن ها را به خوبی می دانید. در ادامه این مقاله تنها به معرفی برخی از اتصالات مهم تر و کاربردی تر می پردازیم که در تمامی سیستم های لوله کشی مورد استفاده قرار می گیرند.

زانویی

زانویی یکی از پرکاربردترین اتصالات گالوانیزه می باشد که در تمامی سیستم های لوله کشی به کرات مورد استفاده قرار می گیرد. این اتصال در زاویه های ۴۵، ۹۰ و ۱۳۵ درجه تولید می شود و می تواند جهت لوله کشی را به میزان دلخواه شما تغییر دهد. اتصالات زانویی اغلب به دو گروه شعاع کوتاه و شعاع بلند استفاده می شود که هر کدام از آنها در اتصالات مربوط به خود مورد مصرف قرار می گیرند.

مهره ماسوره

مهره ماسوره یکی از اتصالات ارزشمند و کاربردی گالوانیزه می باشد که در دو جهت مخالف هم باز و بسته می شود. این ویژگی در تعمیر و تعویض لوله های آسیب دیده یک فاکتور ارزشمند به حساب می آید و باعث می شود تعویض لوله یا اتصالات خراب به راحتی انجام گیرد. بعلاوه در صورتی که در یک سیستم لوله کشی شما بخواهید، دو لوله نر و ماده را به هم متصل کنید می توانیم از اتصالات مهره ماسوره استفاده نمایید.

سه راهی

سه راهی نیز به مانند زانویی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و از این اتصال جهت انشعاب گیری استفاده می شود. سه راهی علاوه بر برخورداری از زوایای گوناگون در سایز های متفاوت نیز موجود می باشد و به مانند یک تبدیل نیز عمل می نماید. سه راهی ها نیز انواع مختلف دارد به عنوان مثال سه راهی ۹۰ درجه، سه راهی ۴۵ درجه، سه راهی تبدیل، سه راهی دریچه را می توان نام برد.

تبدیل

یکی از انواع اتصالات که به منظور تغییر سایز لوله مورد استفاده قرار می گیرد و تغییری در جهت لوله کشی ایجاد نمی نماید تبدیل می باشد. این اتصال از داخل رزوه شده است. بعلاوه یکی دیگر از تبدیل های معروف تبدیل مانیسمان یا همان بدون درز است چرا که در روند تولید آن هیچ گونه درز و یا خط جوشی استفاده نشده است. تبدیل مانیسمان نیز در سایزهای متفاوتی در بازا موجود می باشد که شما می توانید از طریق همین سایت جستجو نمایید.

بوشن و مغزی

بوشن و مغزی دو اتصال می باشند که جهت افزایش طول لوله کشی مورد استفاده قرار می گیرند. تنها تفاوت این دو اتصال در رزوه آن ها می باشد که بوشن از داخل و مغزی از خارج دارای رزوه می باشد. از این رو با توجه به نوع لوله یا اتصالات مورد استفاده هر یک در جای مناسب به کار می روند. بوشن ها نیز معمولا به دو شکل PVC و گالوانیزه در بازار لوله اتصالات مورد مصرف قرار می گیرد. از بوشن در صنایع مختلف همچون آب و گاز استفاده می گردد.

چپقی

چپقی یک اتصال ترکیبی می باشد و به مانند یک زانویی جهت لوله کشی را تغییر می دهد. اما از آنجا که یک طرف آن از داخل و طرف دیگر از خارج رزوه شده است با توجه به نوع لوله و اتصالات کارایی خود را دارد. به بیانی دیگر اتصال چپقی نوعی اتصال زانویی می باشد که یک طرف آن نری و طرف دیگر آن مادگی است. امروزه شرکت های بسیاری به طراحی و تولید چپقی می پردازند. لذا برای خرید این محصول باید به سراغ برندهای معتبر و با قیمت مناسب بروید.

درپوش

این اتصال به طور کلی به منظور مسدود سازی لوله ها به صورت دائم یا موقت مورد استفاده قرار می گیرد. درپوش گالوانیزه با متصل شدن در انتهای لوله از خروج جریان جلوگیری می نماید و اگر در آینده نیاز به ادامه مسیر باشد می توان با باز نمودن آن و استفاده از اتصال مناسب لوله کشی را گسترش داد. علاوه بر درپوش های گالوانیزه درپوش های پایه بلند پلاستیکی، درپوش پرسی نیوپایپ ، درپوش رزوه دار پایه کوتاه از انواع این نوع اتصالات می باشد.

اتصالات پرسی

برای این که اتصالات به سادگی بر روی لوله ها آب بندی شوند، حلقه ای بر روی لوله قرار گرفته و با استفاده از فشار، اتصال پرسی بر روی لوله ها پرس می‌شوند و به این صورت عملیات آب بندی انجام خواهد شد. هنگام عملیات پرس کردن، عاج هایی که روی اتصالات پرسی هستند بر روی لوله فرو رفته و اورینگ های لاستیکی در کنار عاج ها از نفوذ آب جلوگیری می‌کنند و آب بندی انجام می‌شود.

اتصالات کوپلی

اتصالات کوپلی لوله پنج لایه متشکل از سه قسمت هستند. بدنه این اتصالات از جنس برنج ساخته شده است زیرا برنج آلیاژی با ویژگی های فراوان و مطلوب می‌باشد و برای زیبایی نیز برای آبکاری از ترکیب آن با آلیاژ نیکل استفاده می‌شود. این اتصالات از آن جایی که از دو آلیاژ بسیار مرغوب ساخته شده اند، در مقابل اکسید شدن، خوردگی، دمای بسیار بالای آب و .. بسیار مقاوم هستند و می‌توانند برای هر دو سیستم لوله کشی سرد و گرم به راحتی استفاده شوند.

اتصالات کلمپی

در برخی مواردبه دلیل زیاد بودن قطر لوله ها با افزایش فشار آب مواجه می ‌شویم. بنابراین باید نوعی از اتصالات استفاده شوند که در برابر نفوذ آب دارای مقاومت و قابلیت اطمینان بالایی باشند. به این منظور اتصالات کلمپی به بازار عرضه شدند. این اتصالات مانند کمربند های سفت کننده هستند. این نوع اتصالات قابلیت نصب آسان دارند و بعد از نصب، امکان باز و بسته شدن مجدد آن ها به راحتی و بدون آسیب زدن وجود خواهد داشت.

موارد استفاده لوله و اتصالات

در واقع باید گفت پیشرفت روزافزون تکنولوژی و صنعت و مدرن شدن زندگی جای هیچ شکی باقی نگذاسته است که زندگی بشر بدون لوله مختل خواهد شد. لوله هایی ساخته شده اند که هدف آن ها انتقال آب آشامیدنی به تمام نقاط شهر ها و کشور ها می باشد. از طرفی لوله های دیگری ساخته شده اند که فضلاب خانه ها و مراکز صنعتی و تجاری را به محل های مربوطه منتقل می نماید. لوله های دیگری وجود دارند که در پخش نمودن گاز مورد استفاده قرار می گیرند. کاملا واضح است که امروزه لوله ها نقش به سزایی در بهبود زندگی بشر ایفا می نمایند. اما اگر بخواهیم موارد اصلی کاربرد لوله ها را نام ببریم، می توانیم به موارد زیر اشاره نماییم:

  1. کاربرد در مصارف خانگی
  2. کاربرد در کارخانه جات صنعتی
  3. کاربرد در پالایشگاه ها
  4. کاربرد در زمین های کشاورزی
  5. و …
لوله و اتصالات مانیسمان
لوله و اتصالات آب آشامیدنی
لوله و اتصالات فاضلابی پوشفیت
لوله و اتصالات-برزیلی

بررسی و مقایسه لوله اتصالات پلیمری و گالوانیزه

در ادامه مقاله ما بررسی و مقایسه انواع لوله و اتصالات پلیمری و گالوانیزه می پردازیم. لوله و اتصالات پلیمیری نیز خود انواع متنوعی دارد. که بسیاری از تولیدکنندگان داخلی به دلیل در دسترس بودن مواد اولیه پلیمری به دنبال تولید این انواع  این نوع لوله ها هستند. لذا ما ابتدا به بررسی لوله و اتصالات پلیمری و سپس گالوانیزه پرداخته و در نهایت نتیجه گیری می کنیم.

لوله و اتصالات پلیمری

دست یابی به لوله و اتصالات پلیمری بی شک یکی از موفقیت های بشر در صده گذشته بوده است. از آنجا که انسان تمایل زیادی به ساخت زندگی بهتر دارد و هر روز در راه رسیدن به این هدف قدم برمی دارد، ساخت ماده های پلاستیکی و پلیمری، اقدام مهمی در به ثمر نشاندن این هدف بوده است. در واقع امروزه لوله و اتصالات پلیمری با مشخصات فنی تازه ای تولید می شوند و با تغییراتی که در طراحی آن ها صورت گرفته است، این محصولات توانسته اند به جایگزین مناسبی برای لوله ها و اتصالات قدیمی تر تبدیل شوند. مهم ترین لوله ها و اتصالات پلیمری عبارتند از :

  1. لوله و اتصالات تک لایه
  2. لوله و اتصالات پنج لایه
  3. لوله و اتصالات پلی اتیلن
  4. لوله و اتصالات پلیکا
  5. لوله و اتصالات پوش فیت

این لوله ها تقریبا در هر کاری قابل استفاده می باشند و با توجه به اینکه در ساخت آن ها از ساختار های شیمیایی پیشرفته ای استفاده شده است، توانسته اند در کنار متریال های فلز، چوب و سیمان نقش مهمی را در ساخت و ساز ساختمان ها و منازل مسکونی ایفا نمایند. مهم ترین مزیت های لوله و اتصالات پلیمری عبارتند از:

مزایا و معایب لوله و اتصالات پولیکا

مزایا و ویژگی ها

در ادامه این مطلب به ذکر برخی از مهم ترین مزایا و ویژگی های این لوله ها می پردازیم. از آنجا که لوله و اتصالات پلیمری در جنس های گوناگون و به شکل های مختلفی تولید می شوند، با توجه به کاربردی که دارند مزیت ها و ویژگی های گوناگونی دارند که مهم ترین آن ها عبارتند از:

انعطاف پذیری

انعطاف پذیری بالای این لوله ها باعث شده است کمتر دچار شکستگی شوند و در صورتی که در خاک مدفون شده باشند تنش های فشاری کمتری را تحمل می نمایند. در واقع این انعطاف پذیری باعث شده ضریب اطمینان و ایمنی سیستم های لوله کشی افزایش یابد. یکی دیگر از مزایای انعطاف پذیری استفاده کمتر از اتصالات می باشد که باعث می شود سیستم لوله کشی بهتر و بهینه تر کار خود را به انجام برساند.

طول عمر

لوله و اتصالات پلیمری به طور میانگین بین ۵۰ تا ۱۰۰ سال عمر می کنند و از این جهت نسبت به لوله های گالوانیزه، آهنی، سیمانی و غیره طول عمر بیشتری دارند.

هزینه مناسب

لوله و اتصالات پلیمری کم هزینه تر از انواع لوله های فلزی می باشند و با توجه به این که هزینه نگهداری آن ها نیز کمتر می باشد در بلند مدت به صرفه تر و مطمئن تر می باشند.

قابلیت بازیافت

یکی دیگر از مزیت های این لوله ها قابلیت بازیافت آن ها می باشد، این ویژگی باعث شده اثرات مخرب کمتری نسبت به سایر لوله ها بر محیط زیست بگذارند.

وزن سبک و نصبی آسان

لوله و اتصالات پلیمری اغلب به راحتی نصب می شوند و با توجه به وزن کمتری که دارند حمل و نقل آن ها نیز به سادگی انجام می گیرد.

مقاوم در برابر خوردگی

لوله و اتصالات پلیمری اغلب در برابر مواد خورنده و عوامل زنگ زدگی مصون می باشند و اگر آب بندی آن ها بخ درستی به انجام برسد. کمتر دچار مشکل می شوند و تا بلند مدت نیازی به ترمیم و تعمیر پیدا نمی کنند.

معایب و مشکلات

اگرچه لوله و اتصالات پلیمری ویژگی ها و مزایای زیادی دارند اما عاری از مشکل نمی باشند. در این راستا لازم می دانیم در این مقاله به معایب این لوله ها نیز اشاره ای بنماییم.

تنش کششی کمتر

از لوله های پلیمری مانند لوله های پلیکا تنش کششی کمتری را تحمل می نمایند. به همین دلیل از مقاومت بالایی در برابر ضربه برخوردار نمی باشند.

دفرمه شدن در برابر حرارت زیاد

دمای بالا یکی دیگر از مشکلات برخی از این لوله ها می باشد که باعث نرم شدن آن ها می گردد و در نتیجه باعث تغییر شکل و دفرمه شدن آن ها می گردد.

کاربرد لوله های پلیمری

امروزه این لوله ها در صنایع بسیاری به کار می روند و موارد استفاده متعددی دارند. به طور نمونه لوله های پلی اتیلن اغلب در آبرسانی و شبکه های فاضلاب ساختمان ها، خطوط انتقال آب و مایعات شیمیایی و کشاورزی و لوله های پوش فیت در سیستم های لوله کشی آب و انتقال مواد فاضلابی مورد استفاده قرار می گیرند. مهم ترین کاربرد های لوله و اتصالات پلیمری غالبا در یکی از دسته های زیر قرار می گیرد:

  1. انتقال آب آشامیدنی
  2. انتقال گاز
  3. لوله های گرمایشی
  4. انتقال فاضلاب

لوله و اتصالات گالوانیزه

لوله و اتصالات گالوانیزه از جمله لوله های آهنی و فلزی ای می باشند که با کمک فرایند گالوانیزاسیون مقاومت آن ها در برابر عوامل خورنده و زنگ زننده افزایش یافته است. این محصولات که در دسته لوله های فلزی یا فولادی جای گرفته اند بیش از ۷۰ سال می باشد که حجم انبوهی از لوله کشی های ساختمان ها، شهر ها، صنایع و … را به خود اختصاص داده اند و اگرچه در دهه های اخیر لوله های پلاستیکی چند لایه توانسته اند به جایگزین مناسبی برای آن ها تبدیل شوند. اما این لوله ها همچنان مورد استفاده می باشند. به طور کلی لوله و اتصالات گالوانیزه همان لوله هایی می باشند که در اکثر منازل مشاهده می نمایید. این لوله ها در لوله کشی گاز و آب ساختمان ها به چشم می خورند.

لوله های گالوانیزه در انواع متنوعی قابل دسته بندی می باشند. به طور نمونه لوله های گالوانیزه بر اساس نوع گالوانیزاسیون آن ها به دو دسته گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد تقسیم می شوند. که هر یک مزایا و معایب خود را دارند و در شرایط گوناگون مورد استفاده قرار می گیرند. لوله و اتصالات گالوانیزه را همچنینی می توان بر اساس نوع نصب آنها و یا کاربرد آن ها و .. نیز دسته بندی نمود. به طور کلی می توان این لوله ها را در دسته های زیر جای داد. که در ادامه این مقاله هر یک را شرح می دهیم.

  1. لوله و اتصالات گالوانیزه گرم
  2. لوله و اتصالات گالوانیزه سرد
  3. لوله های گازی
  4. لوله های آبی
  5. لوله های رزوه ای یا پیچی
  6. لوله های جوشی
  7. و …
انواع اتصالات گالوانیزه

انواع اتصالات گالوانیزه

تاریخچه گالوانیزه

لوله های فلزی سال هاست که در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار می گیرند. لوله های مسی، فولادی، آهنی، چدنی و … از دیرباز و در بسیاری از تمدن های قدیمی کاربرد داشته اند. اما لوله و اتصالات گالوانیزه برای نخستین بار بیش از ۱۲۰ سال قبل و در سانفرانسیسکو آمریکا مورد استفاده قرار گرفتند. در آن سال ها لوله های فولادی و سایر تجهیزات فولادی سهم عمده ای از بازار را نصیب خود کرده بودند و فولاد به یکی از پرکاربرد ترین عناصر زندگی بشر تبدیل شده بود. لوله و اتصالات گالوانیزه به طور کلی تحولی عظیم در سیستم های لوله کشی ایجاد نمودند و چندی نگذشت که این سیستم های لوله کشی در اغلب شهر های بزرگ و کوچک مورد استفاده قرار گرفتند.

علت اصلی محبوبیت این لوله ها وجود روکشی از جنس روی بود که به گالوانیزه معروف شد. گالوانیزه در واقع روکش یا محافظی بود که از رسوب رطوبت و عوامل خورنده اسیدی یا بازی به داخل فولاد جلوگیری می نمود. این محافظ باعث گردید عمر لوله های فولادی افزایش یابد و بتوان از آن ها در بلند مدت استفاده نمود. این لوله ها تا ۵۰ سال قبل به عنوان پرکاربردترین انواع لوله به حساب می آمدند و در تمامی کشور ها مورد استفاده قرار می گرفتند. اما با گسترش تکنولوژی محصولات پلیمری با گذر زمان توانستند به جایگزینی برای این لوله ها تبدیل شوند. به طوری که امروزه اگرچه همچنان این لوله ها کاربرد زیادی دارند اما بخش عمده ای از لوله کشی ها به وسیله لوله ها و اتصالات پلیمری انجام می گیرد.

کاربرد لوله و اتصالات گالوانیزه

لوله و اتصالات گالوانیزه به طور کلی قابل استفاده در هر نوع لوله کشی ای بودند و اغلب در لوله کشی آب و گاز ساختمان های مسکونی، تجاری و صنعتی مورد استفاده قرار می گرفتند. این لوله ها به دو صورت رزوه ای ( پیچی ) و جوشی تولید می شدند تا در شرایط گوناگون مورد استفاده قرار گیرند. به طور نمونه در لوله کشی گاز از لوله های جوشی استفاده می شود و اغلب لوله کشی های آب ساختمانی به وسیله لوله های پیچی انجام می گیرد. مهم ترین موارد استفاده این لوله ها عبارتنداز :

  1. لوله کشی آب
  2. لوله کشی گاز
  3. لوله کشی گلخانه
  4. و …

گالوانیزه گرم و سرد

همانطور که پیش تر اشاره نمودیم لوله و اتصالات گالوانیزه به دو روش گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد، دارای روکش گالوانیزه می شود که این فرآیند را گالوانیزاسیون نیز می نامند. گالوانیزاسیون در حقیقت به مفهوم پوشاندن سطح فلز به وسیله لایه ای از جنس روی می باشد که از زنگ زدگی و خوردگی فلز جلوگیری می نماید. این لایه با قرار گرفتن روی سطح فلز مانع زنگ زدگی و پوسیدگی آن می گردد. عمل گالوانیزه نمودن فلز در واقع بهترین روش جهت محافظت فلزهایی چون آهن، فولاد و … در برابر زنگ زدگی و خوردگی در محل های خورنده می باشد.

لوله و اتصالات گالوانیزه که به وسیله عمل گالوانیزاسیون به دست می آیند از مقاومت بالایی در برابر خوردگی بهره می برند. خصوصا اتصالات گالوانیزه که در نقاط حساس لوله کشی به کار می روند با بهره مندی از دوام و مقاومت بالایی که دارند در محل های خورنده بسیار کاربردی می باشند. فرآیند گالوانیزه نمودن فلزات به پاس ابتکارات دانشمند ایتالیایی قرن هجدهم میلادی لوئیجی گالوانی در زمینه به دست آوردن جریان برق مستقیم از حیوانات با نام وی نامگذاری شده است.

گالوانیزه گرم

فرآیند گالوانیزه گرم در مراحل زیر به ترتیب انجام می پذیرد:

  1. ابتدا مواد مذابی که عموما از فلز روی می باشند را آماده می نمایند.
  2. سپس لوله و اتصالات فلزی مطلوب را در این مواد مذاب غوطه ور می نمایند.
  3. دمای این مواد مذاب ۴۶۰ درجه سانتی گراد می باشد.
  4. لوله و اتصالات گالوانیزه در این فرآیند به طور کامل با مواد مذاب روی پوشانده می شوند.
  5. پس از خارج شدن فلز مطلوب از مواد مذاب پوشش روی با اکسیژن و کربن واکنش می دهد.
  6. واکنش های فوق لایه ای مقاوم در برابر زنگ زدگی ایجاد می نماید.
  7. بدین ترتیب فرآیند گالوانیزه نمودن به اتمام می رسد.

این روش گالوانیزه ساختن فلزات بیش از ۱۵۰ سال است که به کار می رود و طبق آمار سازمان های جهانی بیش از ۸۰ درصد فلز روی استخراج شده از معادن جهت پوشش دهی فلزات مصرف می گردد. مهم ترین مزیت ها و ویژگی های این روش عبارتند از :

  1. در این روش ضحامت پوشش ایجاد شده بیش از ۲۵ میکرومتر می باشد.
  2. لوله های تولید شده به این روش از استحکام بالایی برخوردارند.
  3. لوله و اتصالات گالوانیزه در برابر خوردگی بسیار مقاوم می باشند.

الکتروگالوانیزاسیون

الکتروگالوانیزاسیون یا همان گالوانیزه سرد روش دیگری جهت گالوانیزه نمودن لوله ها می باشد. در این روش پوشش روی به صورت الکتریکی بر روی سطح فلز چسبانده می شود. در پایان فرآیند الکتروگالوانیزاسیون نیز لوله و اتصالات گالوانیزه ای تولید می شود که می توانند در برابر رطوبت و خوردگی بسیار مقاوم باشند و تا سالها در برابر زنگ زدگی مقاومت نمایند.

لوله گالوانیزه
لوله-گالوانیزه
لوله گالوانیزه

نتیجه گیری

در این مقاله ابتدا به بررسی لوله و انواع اتصالات پرداخته ایم. لوله های پلیمری و لوله های فلزی دو بخش مهم از بازار لوله و اتصالات می باشد. در ادامه به انواع لوله های پلیمری از جمله لوله و اتصالات تک لایه و پنج لایه پرداخته شد. شما می توانید جهت خرید انواع لوله و اتصالات به ابتدای همین مقاله مراجعه کنید و لیست قیمت این محصولات را مشاهده نمایید.

لوله های فلزی نیز بخشی از بازار لوله و فلزات می باشد که مهمترین محصول در این حوزه لوله و اتصالات گالوانیزه می باشد. شما می توانید برای تهیه انواع این محصول از طریق همین سایت اقدام نمایید و لیست قیمت انواع لوله اتصالات را مشاهده نمایید.

سوالات متداول

لوله و اتصالات پلیمری چیست؟

لوله و اتصالات پلیمری، محصولی می باشد که از مواد اولیه نفتی بدست آمده و به دلیل مزایای آن از جمله هزینه و طول عمر جایگاه خود را در بازار بدست آورده است.

انواع لوله و اتصالات پلیمری کدامست؟

امروزه لوله و اتصالات پلیمری انواع مختلفی دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • لوله و اتصالات پلیکا
  • لوله و اتصالات پلی اتیلن
  • لوله و اتصالات تک لایه
  • لوله و اتصلات پنج لایه
  • لوله و اتصالات پوش فیت

لوله و اتصالات گالوانیزه چیست و چه تفاوتی با لوله های پلیمری دارند؟

لوله و اتصالات گالوانیزه نوعی لوله فلزی می باشد که برای جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی با لایه ای از روی پوشیده می شود.

تفاوت بین لوله و اتصالات پنج لایه و تک لایه چیست؟

لوله و اتصالات تک لایه به لوله هایی گفته می شود که دارای یک لایه مستحکم می باشند. این لوله ها اغلب به لوله های سفید نیز معروف می باشند.نسبت به لوله های پنج لایه ارزانتر اند جنس لوله پلاستیکی است.در تک لایه لوله و اتصالات آن به هم جوش می شوند.

این محصولات به راحتی اجرا و نصب شده و بدون شکستن خم می شوند.نسبت به لوله های تک لایه گرانتر است. جنس آن برنجی است. در این نوع محصول لوله ها و اتصالات به هم پرس می شوند و یا به صورت کوپلی آچار می شوند.

چگونه لوله و اتصالات خود را تهیه کنیم؟

شما برای تهیه لوله اتصالات سری به بازار این محصولات بزنید. بعلاوه فروشگاه اینترنتی فجر سپاهان تامین کننده عمده و خرده انواع لوله و اتصالات پلیمری ، گالوانیزه از برندهای معتبر تولیدکننده این محصولات می باشد.

37 دیدگاه در “لوله و اتصالات

  1. ناشناس گفت:

    آرش موسوی
    جناب قاسمی سایت عالی و کاملی دارید . به نظر شما اتصالات مانیسمان کدوم برند معتبرتر هستش

  2. صفری گفت:

    سلام ممنونم از خدمات و پاسخگویی شما

  3. سعید اخوت پور گفت:

    سلام جناب قاسمی
    چه سایت کاملی دارید واقعا لذت بردیم
    قیمت لوله و اتصالات که در سایت هستند آپدیت می باشند؟

    1. فجر سپاهان گفت:

      سلام جناب اخوت پور
      خوشحالیم که توانستیم رضایت مشتریان را جلب کنیم.
      تمامی قیمت های سایت آپدیت می باشد و می توانید سفارش لوله و اتصالات خود را از طریق سایت انجام دهید.

  4. ناشناس گفت:

    سلام
    ممنون از اطلاعات مفیدتون
    درباره اتصالات روپیچ و توپیچ در سایتتون توضیح می دهید؟

    1. فجر سپاهان گفت:

      سلام خدمت شما دوست عزیز
      اتصالات روپیچ و توپیچ جزئی از اتصالات درزدار می باشد که در لوله و اتصالات پنج لایه و فلزی مورد استفاده قرار می گیرد.
      در واقع روپیچ نوعی از اتصال است که زمانی لوله و یا آن اتصال از نوع توپیچ باشد استفاده می شود. همانند نری و مادگی
      توپیچ که دارای رزوه هایی در داخل آن اتصال است. توپیچ را به اتصال های روپیچ وصل می کنند.

  5. ناشناس گفت:

    سلام وقت بخیر
    در لیست قیمت شرکت سوپرپایپ لوله پنج لایه سوپرپایپ ۲+ چیست؟ منظور از +۲ چیست؟

    1. فجر سپاهان گفت:

      لوله های ۲+ سوپرپایپ تحت لیسانس شرکت یوپونور آلمان می باشد و سایزهای ۱۶، ۲۰، ۲۵ ، ۳۲ تولید داخل می باشد. و سایزهای بالاتر نیز وارداتی هستند. به این دلیل پلیمر بسیار پیشرفته PE-RT تیپ ۲ می باشد.

  6. ناشناس گفت:

    سلام
    برای سیستم های گرمایشی فن کوئل، شما چه سیستم لوله اتصالاتی رو پیشنهاد می دهید؟

    1. فجر سپاهان گفت:

      با عرض سلام و ادب
      شرکت های بسیاری هستند که در حوزه سیستم های گرمایشی و سرمایشی به خصوص فن کوئل از لوله و اتصالات استفاده می کنند.
      اما اگر ما بخواهیم به شما پیشنهاد بدهیم که برای سیستم گرمایشی خود از چه برندی خرید انجام دهید می توانیم موارد زیر را به شما معرفی کنیم:

      • برند نیوپایپ
      • برند سوپر پایپ

      در صورتی که نیاز به مشاوره بیشتر دارید می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.

      1. برجی گفت:

        عرض ادب و احترام

        ممنون از محصولات خوب وپیگیری هاتون

    2. ناشناس گفت:

      با سلام
      برای اتصالات مانیسمان شما چه برندی را پیشنهاد می دهید؟
      آیا قیمت های سایت برای این محصولات آپدیت می باشند؟
      با خرید این محصول چه زمانی طول می کشه اتصالات به دستمان برسد؟

      1. فجر سپاهان گفت:

        با سلام خدمت شما دوست عزیز
        برای اتصالات مانیسمان پیشنهاد ما اتصالات

        1. بنکن
        2. اهواز هم از برندهای ایرانی می باشد

        اغلب محصولات روی فروشگاه قیمت های آپدیت شده دارد اما شما با کارشناسان فروش ما در تماس باشید.
        پس خرید و ثبت سفارش ما سعی می کنیم نهایتا تا ۲۴ ساعت کاری لوله و اتصالات را به دست شما برسانیم.

  7. محمد گفت:

    ممنون از مطلب مفیدی که در سایتتون قرار دادین. استفاده از نکاتی که نوشتین، میتونه خیلی بهمون کمک کنه. اعتقادم اینه که باید از سایت هایی که محتواهای خوب دارن، حمایت بشه.
    در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر داشته باشم چگونه می توانم با شما در ارتباط باشم؟

    1. فجر سپاهان گفت:

      سلام خدمت شما دوست عزیز
      در صورتی که نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مختلف از جمله لوله و اتصالات دارید می توانید از طریق ایمیل
      fajrsepahan82@gmail.com
      اقدام نمایید.

  8. احمدی گفت:

    سلام
    در لیست قیمت شرکت سوپرپایپ، منظور از سوپرفیکس چیست؟

    1. فجر سپاهان گفت:

      سلام خدمت شما دوست عزیز
      در مورد سوپرفیکس که متعلق به شرکت سوپرپایپ است چند مدل بست دارد.
      یکی از موارد آن می توان به سوپرفیکس اشاره نمود. البته خود سوپرفیکس به مدل های متفاوتی دارد.
      به عنوان مثال می توان به

      • سوپرفیکس تخت
      • سوپرفیکس M
      • سوپرفیکس U

      اشاره نمود. این محصول از ابتکارات شرکت سوپرپایپ است که باعث نصب سریع و آسان می شود.

  9. فجر سپاهان گفت:

    سلام و عرض ادب
    مقاله تون رو داشتم می خواندم ولی متوجه تفاوت اتصالات مانیسمان و درزدار نشدم میشه درباره این موضوع بیشتر توضیح دهید؟

    1. فجر سپاهان گفت:

      سلام خدمت شما دوست عزیز
      اتصالات مانیسمان همانند لوله های مانیسمان یک تیکه است. که این نوع اتصال در صنایعی که نیاز به فشار بالا می باشد مورد استفاده قرار می گیرد.
      به عنوان مثال در لوله کشی گاز، آب و آتش نشانی مورد استفاده قرار می گیرند.
      اتصال درزدار برخلاف مانیسمان ورق فولادی را تا کرده جوش می دهند و اتصالات را از آن تولید می کنند.
      شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه لوله اتصالات مانیسمان به مقاله
      اتصالات مانیسمان (Seamless Pipe) ” مراجعه کنید.

  10. Bayati گفت:

    تشکر میکنم از سایت خوبتون میخواستم از سایتتون خرید انجام بدم با واژه های کپ سبک و سنگین مواجه شدم فرقشون چیه؟
    برا خرید عمده لوله اتصالات تخفیف هم میدهید؟

    1. فجر سپاهان گفت:

      سلام خدمت شما دوست عزیز
      اساسا اصطلاح سبک و سنگین برای اتصالات مربوط به وزن می باشد.
      زمانی که ضخامت اتصالات زیاد باشد در این صورت وزن اتصال زیاد می شود و به آن سنگین می گویند.
      در مورد تخفیف هم بله اگر به صورت عمده از فروشگاه ما خرید انجام دهید هم تخفیف می دهیم و هم ارسال رایگان داریم.

  11. محرابی گفت:

    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت فروشگاه فجر سپاهان.
    ما می خواستیم برای منزل خود لوله های فاضلاب تهیه کنیم. اصطلاحاتی در بازار رایج است که منظور از آنها را متوجه نمی شویم.
    مثلا می گویند اتصالات پلی اتیلن جوشی و … منظور چیست؟

    1. فجر سپاهان گفت:

      اتصالات پلی اتیلن، نوعی اتصال است از جنس پلاستیک، که رنگی مشکی دارد. که بیشتر برای آب فاضلاب و آب ها کشاورزی استفاده می گردد.
      بعلاوه اینکه منظور از جوشی این است که اتصال به لوله جوش می شود. البته مدل های دیگری در بازار موجود است که پیچی است که اتصال با پیچ به لوله وصل می شود.

  12. شریفی گفت:

    باتشکر از مقاله خوبتون
    لطفاً راجع به اتصالات توپی هم توضیح دهید؟

    1. فجر سپاهان گفت:

      با سلام خدمت شما دوست عزیز
      اتصالات توپی از جنس گالوانیزه هستند و در ساخت از تکنولوژی گالوانیزه گرم استفاده می کنند.
      این اتصالات از استانداردهای بهینه ای استفاده کرده اند که باعث آب بندی مناسب سیستم لوله کشی می شود.
      از انواع این اتصالات می توان به زانویی، سه راهی، تبدیل و … نام برد.
      بعلاوه اینکه این اتصال به دلیل معرفی آن توسط کشور برزیل به نام اتصالات توپی برزیلی در بازار شناخته می شوند.
      نوع ضعیف لوله اتصالات گالوانیزه نوع چینی آن است که ما به مشتریان خود توصیه نمی کنیم.

  13. علی گفت:

    سلام داداش
    لوله پلیکا چه فرقی با پوشفیت دارن؟
    ممنون از سایت خوبتون

    1. فجر سپاهان گفت:

      سلام خدمت شما دوست عزیز
      این لوله ها که شما فرمودید اغلب برای استفاده از فاضلاب به کار می روند.
      لوله پلیکا نسل قدیمی از لوله ها پوشفیت می باشد.
      امروزه به دلیل تکنولوژی پیشرفته تر لوله های پوشفیت بیشتر استفاده می گردد.
      موفق باشید.

  14. ناشناس گفت:

    سپاس از اطلاعات مفیدتون . آیا می توان جستجوی بهتری برای انتخاب برند لوله و اتصالات برای تهیه کالای مورد نظر داشت . ممنون

    1. با سلام و احترام
      برای خرید کالای از طریق جستجوی محصولات که در بالای صفحه مورد نظر قرار دارد سرچ کنید.

      جستجو سریع

  15. ناشناس گفت:

    از مطالب مفیدتون تشکر می کنم
    یه سوالی ازتون داشتم
    برای گاز کشی خانگی از چه لوله های استفاده کنیم بهتر است؟

    1. فجر سپاهان گفت:

      سلام خدمت شما دوست عزیز
      برای لوله و اتصالات مربوط به گازکشی خانگی معمولا از دو نوع لوله استفاده می کنند.

      • لوله های api که معمولا توکار استفاده می شوند.
      • لوله های معمولی که روکار استفاده می شوند.
      1. ناشناس گفت:

        سلام مجدد
        منظورتون از لوله های api چیه؟

        1. فجر سپاهان گفت:

          لوله و اتصالات api نوعی از لوله های فولادی می باشد که دارای استانداردهایی برای انتقال گاز می باشد.
          به این لوله ها اصطلاحا مانیس گاز می گویند. این لوله ها از نظر کیفیت خیلی بهتر از لوله های معمولی هستند و طول عمر زیادی دارند.

  16. مهرداد گفت:

    سلام
    بعضی از سایز های لوله و اتصالات بر اساس میلیمتر و بعضی دیگر بر اساس اینچ است منظور چیست ؟

    1. سلام ، بله درسته ، در لوله و اتصالات پلاستیکی از میلیمتر استفاده می شود ولی در اتصالات فلزی از اینپچ استفاده می شود.
      این سایزها نیز قابل تبدیل به یکدیگر می باشند به عنوان مثال
      ۱/۲ اینچ برابر ۲۰ میلیمتر
      ۳/۴ اینچ برابر ۲۵ میلیمتر
      ۱ اینچ برابر ۳۲ میلیمتر
      می باشد.

  17. Mahsa گفت:

    ممنون از اطلاعات جامع و مفیدتون خسته نباشید.

    1. از این که ما رو دنبال می کنید سپاسگذاریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.